Műfű telepítése a kertünkbe

műfű

Igen elterjedt megoldásnak számít manapság a műfű, nem csupán specifikus használat kapcsán (például sportpályák), hanem hétköznapi, otthoni alkalmazás esetében is.

Egy kert vagy kertrész műfüvesítése igényel némi szaktudást, illetve főként gyakorlatot, de összességében egy ilyen projekt megtervezése és kivitelezése nem olyan bonyolult, hogy ne kezdhessen bele bárki, aki kellően lelkes és körültekintő. Ahhoz, hogy meghozzuk az Olvasó kedvét egy ilyen kreatív, házi feladathoz, hoztunk néhány beszámolót olyan esetekről, ahol a műfű nagyszerűen gazdagította az otthon kényelmét és megjelenését.

„Hat évvel ezelőtt került műfüves borítás a kisméretű, 70 négyzetméteres kertünkbe. Amikor megvásároltuk az új építésű ingatlanunkat, akkor ez a kis rész tele volt építkezési maradékkal, egyetlen növény sem volt rajta. Nagyon komoly és hosszú munka lett volna egy igazi zöldövezet megvalósítása, így valamilyen gyorsabb, kompakt megoldásban gondolkoztunk. Habár a műfű nem is jutott addig eszünkbe, de egy szakember meggyőzött bennünket, hogy ez elérhető áron, egy-két hét alatt létrehozható, a végeredmény pedig nagyon látványos lett.” (Anna, Gödöllő)

„Kezdetektől fogva nagy kertes házban lakunk. A különféle kerthasználati funkciók nálunk mindig egymásnak feszültek: miközben a gyerekek szeretnek focizni és szaladgálni a kertben, igyekszünk a díszítésre, ápolásra is nagy hangsúlyt helyezni. Évekig nehezítette a helyzetet az, hogy a sok játék miatt rendre kikopott a fű és romlott a kert látványa. Végül sikerült egy remek kompromisszumot találni: a kert közepén található nagyobb részt műfűvel borítottuk be, az udvar többi részét természetesnek hagytuk meg. Az összhang pedig egyszerűen pompás lett!”

(Gabriella, Székesfehérvár)