A gyerek csúszda hozta az áttörést

Szerintem minden szülő áttudja érezni, hogy mennyire kezelhetetlenné válnak a gyerekek, ha túl sok időt töltenek a házban. Állandóan foglalkozni kell velük és ha erre nincs kellő idő, akkor újra rátapadnak az okostelefon vagy a tévé képernyőjére, ami ugyancsak nem mindig építő. Erre a helyzetre mi azt találtuk ki, mivel valamilyen módon meg kellett oldanunk, hogy a gyerekek szeressenek több időt tölteni az udvarban és erre a gyerek csúszda volt a válasz.

A mi esetünkben ők nagyon szerették a játszótereket és az ott található eszközöket, ezért tudtuk, hogy egy látványos gyerek csúszdának nem fognak tudni ellenállni. Megrendeltünk egy nagyot és kitaláltuk hol legyen a tökéletes helye, majd kíváncsisággal figyeltük mi lesz a reakciójuk.

Mondani sem kell, hogy ez ötlet telitalálat volt és első perctől ugráltak örömükben. Véget ért az állandó benti tartózkodásnak az időszaka és így rengeteg időt töltöttek friss levegőn.

A gyerek csúszda nagy mértékben átalakította a játszási szokásaikat és csupán pár hét leforgása alatt is már feltűnt nekünk, hogy sokkal kreatívabbak és vidámabbak, mint előtte. A gyerek csúszdával elért siker tovább buzdított minket, hogy egyéb játszótéri eszközökkel is kibővítsük az udvari játékokat. Ez pedig egy fantasztikus húzás volt részünkről, hiszen a kinti játszás annyira magával ragadta ezek után őket, hogy majdnem megfeledkeztek a virtuális játékok létezéséről.

Számunkra is meglepő módon az otthoni gyerek csúszda indította el az átalakulás folyamatát és minden szülőnek ezt ajánlani tudom, akinek módjában áll ezt ugyanígy megvalósítani.