A kordon jelentősége egy építkezési területen

kordon, építkezési munkálat

Ahogy a gazdaság kezd feléledni a hosszú bizonytalanság után, úgy tűnik, mintha a tavalyi tél csak tegnap lett volna, de itt vagyunk újra a tél közeledte előtt. Ahogy a hó majd leesik, és a talaj keményebbé válik, az időjárás változása sok mindenre hatással van.

A hideg időben használt felszerelések előkerülnek, megváltozik a munkanapi ütemterv, több védőfelszerelés lehet felhasználva, viszont ami továbbra is fontos a nagyobb építkezési területek esetében az időjárástól függetlenül, az a kordon.

A teherautóktól a targoncákon, kompresszorokon és pneumatikus szerszámokon át az elektromos és gázmotoros szerszámokig, mindenfélét működtetünk az ilyen munkálatok során. Viszont emellett nem feledkezünk meg a kordonok fontosságáról sem.

Továbbá a hófúvók, a lapátok, a teherautók elülső lapátjai és a só elengedhetetlenek az udvar téli karbantartásához. Viszont a havas táj veszélyes is lehet azok számára, akik odatévednek véletlenül, így ebben az esetben jól kiemelkedik a kordon fontossága.

Emellett persze a munkásokra is kell vigyázni és rendkívül hideg van, akkor tájékoztatjuk őket a hipotermia jeleiről. A hidegebb napokon rendszeres szüneteket tartanak, hogy elvonuljanak egy meleg helyre, ahol forró kávét kaphatnak az ilyen zord időjárási körülmények között. Emiatt viszont a kordon még a számukra is fontos lehet, ha veszélyes területet övez körül, amit amúgy egy adott hóvihar miatt nem vennének észre.

Végső soron a munkahely biztonsága télen a tudatosságról és a felkészültségről szól és ennek a kordonok is fontos elemei a mi esetünkben.