A megtervezett parketta népszerűségének az oka

parketta a nappaliban

Lehet, hogy számos ember észrevette már azt a trendet a keményfa padlók piacán, hogy a megtervezett parketták népszerűsége növekszik. Ennek pedig számos oka lehet, hogy ilyen sok otthonban előfordulnak.

Az egyszerű karbantartástól kezdve a megfizethetőségig a mérnökien megtervezett parketta számos előnnyel jár és mindezeken felül pedig talán, ami az egyik leglényegesebb jellemzője, hogy csodálatosan néz ki.

A legtöbb parketta csiszolást és tömítést igényel már közvetlenül az első telepítés után. A mérnöki megtervezett típus azonban általában a telepítés után már készen áll. Ez azt jelenti, hogy a telepítés után már egyből visszahozhatja a szobákba a bútorokat és dekorációkat, és elkezdheti használni a teret. Hagyományosan az általános típus több órás gondozást igényel a telepítés után, ami nemcsak plusz időt jelent a folyamatban, hanem költségesebb is.

A megtervezett parketta az egyik legkönnyebben ápolható és karbantartható padló. A különböző karcolások, horzsolások könnyen eltávolíthatóak. A foltokat könnyen lehet polírozni és így hatékonyan eltávolíthatók. A laminált padló vagy a vinyl nem csiszolható vagy polírozható, így, ha egyszer horpadás vagy karcolás történik, az ott is marad és a legtöbb esetben csak cserével lehet megoldani a szituációt.

A megmunkált parkettában az a jó, hogy ez az egyik legesztétikusabb módja annak, hogy egy gyönyörű burkolat kerüljön otthonába, továbbá megfizethető és kevesebb karbantartást igényel. Ez a strapabíró stílus ideális megoldásnak minősül.