A raktári komissiózás legjobb gyakorlatai

komissiózás

Mindenkinek, aki raktárt üzemeltet, keresnie kell a legjobb komissiózási módszereket, és meg kell értenie, hogyan hozhatja ki belőlük a legtöbbet. A legjobb stratégiák minimalizálják a folyamat idejét azáltal, hogy a gyakran felvett tételeket egy gyorsabb komissiózási útvonalon keresztül elérhetőbbé teszik. Az alábbiakban felsorolunk néhány szempontot, amelyek segítségével jobb eredményeket lehet elérni ezen a területen.

Egy raktárkezelő szoftver bevezetése kiegészítheti raktárát és alkalmazottait, és javíthatja a hatékonyságot anélkül, hogy veszélyeztetné a rendelések teljesítésének pontosságát. A WMS-nek automatikusan listákat kell generálnia, pontosan meg kell jelenítenie a termékek elérhetőségét, valós idejű betekintést kell nyújtania a rendelés állapotába és a komissiózás egyéb folyamataiba is képes besegíteni.

A raktárkezelő csapatoknak be kell ruházniuk a megfelelő eszközökbe és berendezésekbe, amelyek növelik a biztonságot, elősegítik a hatékonyabb mozgást a létesítményen belül, és előmozdítják az automatizálást. Mivel a teljes rendelés-teljesítési folyamat sok szakasza zajlik egyszerre, folyamatosan optimalizálnia kell raktárát, hogy javítsa az elrendezést a hatékonyabb útvonalak megvalósítására a komissiózás során.

Kövesse nyomon raktári termelékenységét, és fontos megértenie, hogyan segíthet az itt dolgozóknak. A készletforgalomtól, a szállításig eltelt időtől, a raktárban lévő összes egységtől, az átlagos felhasznált raktárkapacitástól és természetesen a komissiózás pontosságától kezdve rendszeresen ellenőrizni kell az elosztási mutatókat, és meg kell beszélni, hogyan lehetne javítani mindegyiken.

Ezen a területen pedig, ha segítségre szorul, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a hazai Mag-Log vállalkozással, akik többek között professzionális komissiózási szolgáltatást kínálnak ügyfeleik számára.