Enlight Videoleap Video Editor

Videókat felvenni egyszerű, de szerkeszteni őket már egészen más történet. Az Enlight Videoleappel épp ezért nem tudunk betelni. Meglepően sokrétű videószerkesztő, amelynek használatára gyorsan rá lehet érezni.

Az Enlight Photofoxhoz hasonlóan a Videoleap felületét is a letisztultság jellemzi – a bőséges eszközkészletet a videó idővonala alatti becsúszó eszköztár rejti. A kicsi ikonok azonban ne tévesszenek meg: ezek az eszközök nagy változásokat képesek előidézni a videóidban. Írásunkban bemutatjuk az alkalmazás kihagyhatatlan funkcióit.
A Videoleap jól átlátható felhasználói felülete nagyban megkönnyíti a navigálást.
Finom igazítások

Ha egy újonnan importált videóklipre koppintasz, megjelenik az eszköztár. Ha már dolgoztál fényképszerkesztő programokkal, a lehetőségek egy része ismerős lesz.

A Filters (Szűrők) segítségével élénk árnyalatokkal és effektekkel szépítheted meg a videódat, az Adjust (Igazítás) funkcióval pedig finomíthatsz mindent, a felvétel expozíciójától kezdve egészen a kontrasztjáig. Mint a fotószerkesztésben általában, kevéssel is nagy hatást érhetsz el.
A merész színeket az Enlight vagány szűrői még merészebbé teszik.
Keverés

A Videoleap egyik legmenőbb funkciójával videókat (vagy képeket) helyezhetsz egymásra, majd összekeverheted őket a keverőeszközzel (Mixer). Ha próbálkoztál valaha a kettős expozíciós fényképezéssel, nem újdonság, hogy ilyen típusú szerkesztéssel szenzációsan szürreális eredményt érhetsz el.

Kezdésként olyan videókat készíts, amelyeknek a témája rendkívül alul- vagy túlexponált hátterű. Az ilyen felvételek háttere a lehető legvilágosabb vagy legsötétebb. Ezután keverd a felvételt egy statikus képpel vagy egy olyan videóval, amely például a tengert vagy egy város látképét ábrázolja.
Ezzel az alkalmazással összeállíthatod álmaid kettős expozíciós videóját.
Fénytörés

A klipeket jó néhány nagyszerű retró hatással dobhatod fel, például statikus zajt vagy klasszikus szemcsés stílust tudsz hozzáadni. Egyik kedvencünk a prizmaeffektus (Prism), amely eltorzítja a videó széleit. Akkor érheted el vele a legnagyobb hatást, ha a kép alanya egy tarka és nyüzsgő háttér előtt áll.