Műanyag ablak a modern otthonokban

Műanyag ablak szobában

Mit kereshet a műanyag ablak a modern, letisztult otthonokban? Sokan nem értik, hogyan férhet meg egymással a magas minőséget képviselő, modern bútorzat, illetve egy snassz műanyag ablak.

Nos, lényegében a műanyag ablak is egyszerű és letisztult. Nincsenek az ablakkereten giccses minták, nem töri meg a tér letisztultságát semmi kiugró forma vagy szín. Tulajdonképpen észre sem vesszük magát az ablakkeretet, ugyanis jó esetben nem magát az ablakot, hanem a kilátást szemléljük, amikor odapillantunk.

A kilátás pedig kárpótolhat bennünket mindenért. Ha szerencsénk van, és az otthonunk elhelyezkedése is támogatja, akkor befolyásolhatjuk a látottakat, és olyan panorámát teremthetünk meg a szobánk ablakán kinézve, amilyet csak szeretnénk. Egy fantasztikus zöld udvar buja növényzettel ugyanolyan gyönyörű képet nyújt műanyag ablakon át, mintha a legdrágább profilon keresztül szemlélnénk. De ugyanezt elmondhatjuk egy hangulatos, pihe-puha kiülőről is, ami szinte hívogat, hogy ott töltsük el néhány perces pihenőnket.

Sajnos a szomorúbb gondolatmenettel is eljátszhatunk, ha egy lepusztult környéken élünk, és ablakunkon át a szomszéd házak/lakások kilátástalan nyomora tárul elénk, akkor nincs az az ablakminőség, ami feloldja a helyzetet. Kivéve, ha a kilátást elfedjük valami dekoratív poszterrel vagy üvegmatricával. Ilyen esetben is biztosak lehetünk azonban abban, hogy sem a saját tekintetünk, sem pedig kedves vendégeinké nem az ablakkereten fog majd megakadni és hosszasan elidőzni.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a modern építészetnek semmi köze a műanyag ablakok beépítéséhez, modern hatás a legolcsóbb nyílászárók felhasználásával is elérhető, inkább az emberek fejében kellene rendet tenni.