Napvitorla – a legjobb megoldás, ha árnyékra vágysz

Napvitorla

A hőség beköszöntével sokan nem mernek otthonuk teraszán vagy az udvaron túl sok időt tölteni, mert félnek a káros UV-sugárzástól. Persze léteznek átmeneti megoldások (például sokat segíthet egy kalap vagy naptejkrém egy napos időben), ám amennyiben igazán optimális és kényelmes megoldást keresünk, az egyik legjobb választás lehet számunkra a napvitorla.

Ha eddig ismeretlen eszközként gondoltunk rá, íme néhány jellemző, ami biztosan segít megszeretni a napvitorlák világát.

Modern és esztétikus külső

A napvitorla egyik előnye, hogy rengeteg méret és forma közül választhatunk, így egészen biztos találunk olyan típust, ami kiválóan illik otthonunk vagy irodánk stílusához. Legyen szó háromszög, téglalap vagy négyzet alakú napvitorláról, bátran kérjünk segítséget szakemberektől, hogy a rendelkezésre álló helyünkhöz megfelelő méretet válasszuk ki.

Könnyű felszerelés és tisztíthatóság

A napvitorla rögzítéséhez több lehetőségünk is van: rögzíthetjük fákhoz, házfalhoz, de a hozzá kapható tartóoszlopok is ideális megoldást jelenthetnek. Speciális anyaguknak köszönhetően a tisztítással nem kell sokat bajlódnunk, hiszen legtöbbször elegendő egy kis esőre várni, ami tisztára mossa a felületét. Ha ez elmaradna, érdemes az egyik rögzítési pontot lejjebb helyezni, így a szennyeződés könnyebben távozik a megdöntött felületen.

Időjárásálló eszköz

Ennek az árnyékoló eszköznek az egyik legnagyobb előnye, hogy hatalmas ellenállással bír az UV sugárzással és széllel szemben. Akár terasz, akár gyermekünk homokozója fölé helyezzük, biztosak lehetünk benne, hogy védelmünk van a káros napsugarak ellen.