Steppelt mellény a múltban és a napjainkban

férfi steppelt mellény

A steppelt mellény évszázadok óta divatcikk volt, népszerűsége a történelem során a különböző korszakokban tört fel.

A 19. század folyamán a steppelt mellények divatos kiegészítőkként jelentek meg a jómódú férfiak és nők számára Európában; gyakran fényűző anyagokból, például bársonyból készültek, olyan bonyolult részletekkel együtt, mint a bojt és a hímzés. A 20. század elejére ez az irányzat Japánra is átterjedt, és látható volt, hogy a felsőbb társaságok kimonóba öltözött tagjai viselték.

Ma a steppelt mellény ikonikus divatcikk, amely számos szekrényben megtalálható – férfi és női szekrényekben egyaránt. Elég sokoldalú ahhoz, hogy egész évben viselhessük. A hidegebb hónapokban vastagabb kabátra rétegezhető, míg a melegebb hónapokban divatos alternatívát jelenthet a póló helyett. Könnyű módja annak, hogy feldobja a megjelenését egy ilyen nagyszerű ruhadarabbal.

Akár valami kifinomult, akár kényelmes és praktikusat keres, a steppelt mellény a tökéletes választás. Időtlen vonzereje a történelem során bebizonyosodott és a napjainkban is ugyanúgy megállja a helyét, hiszen rengeteg szeretik hordani. Miért nem csatlakozik ehhez a divatörökséghez, és vegye bele a ruhatárába még ma?

Soha nem késő elkezdeni steppelt mellénynek a viselését! A folyamatosan változó divatirányzatok miatt ez a ruhadarab klasszikus stílusa tartós választás, amely soha nem megy ki a divatból. Akkor miért ne bővítené ruhatárát még ma, és tapasztalhatná meg az általa nyújtott könnyedséget? Nem fogja megbánni.