Készülés a meleg időre, avagy a thermo roló

rózsaszín roló

A thermo rolók sikerének titkát az adja, hogy szinte felérnek egy jó légkondicionálóval. Persze nem keringetik a levegőt és nem fújnak ránk hűs áramlatokat, de kiválóan kizárják a nyári nap melegét.

Mivel az elmúlt években elég meleg nyarak elé néztünk, és az időjósok szerint ez idén sem lesz másképp, érdemes időben felkészülnünk a mostani nyárra, ha még nem tettük. Ha a lakásunkban, irodánkban van is légkondi, az a napfényt még nem zárja ki, így számolni lehet azzal, hogy feleslegesen felforrósodott helyiségeket kell lehűtenünk. Ez viszont plusz energia és pénz. Jó egy kellemesen lehűtött szobában üldögélni, de ha csekély befektetéssel meg tudjuk akadályozni, hogy a lakás a déli órákban túlmelegedjen, az számunkra is kellemes élményt jelent.

A thermo rolók kivitelezésekor éppen erre helyezték a hangsúlyt, így egyszerre árnyékol és veri vissza a nap hőjét. Ezt egy speciális alumínium bevonattal érték el, mely teljes egészében befedi a roló egyik oldalát, míg a textília, amely a roló anyagának alapját képezi, az árnyékolásért felel. Feszítődamilos kivitelezése lehetővé teszi, hogy bukó és bukó- nyíló ablakokra is rá lehessen helyezni, mégpedig úgy, hogy közben az anyag teljes mértékben ráfeszül a felületre, így nem engedi sehol át a napfényt.

Tetőtéri ablakokra is kiváló megoldást jelent, hiszen fix felületű nyílászárókra is felhelyezhető úgy, hogy akár a falon, mennyezeten is rögzíthető a roló. Ha pénztárcabarát és praktikus megoldást keresünk a napfény és a meleg ellen, a thermo roló mindenképpen jó választásnak tűnik.